Search

Sitkeän Selviytyjän palvelut

- missiona inhimillisyyden edistäminen

Toimintafilosofia

Jokaisella meistä on oma polkumme kuljettavanaan. Minä en voi sanoa, mikä sinulle on tarpeen, vaan tieto on sinussa itsessäsi. Voin vain auttaa sinua oivaltamaan sen itse, sillä mitään aitoa muutosta ei tapahdu ilman omaa oivallustasi.

Elämä ei tuo sitä, mitä siltä tilaa, vaan se tuo mitä se nyt kulloinkin tuo. Siksi en voi luvata sinulle auvoisaa tai absoluuttisesti terveempää tulevaisuutta, mutta voin antaa sinulle työkaluja, joita valitsemalla voit entistä tietoisemmin luoda omaan elämääsi enemmän kestävämpää hyvinvointia. Omilla valinnoillasi olet oman elämäsi myötäluoja.

Tervetuloa tutustumaan myös Sitkeän Selviytyjän Akatemiaan!

Toimintaa ohjaavat arvot

Katso myös viitekehykset ja keskeiset käsitteet.

Kokonaisvaltaisuus

Ihminen on kokonaisuus, johon vaikuttaa sekä henkilökohtaisen arjen että työympäristön tapahtumat. Normaaliin elämään kuuluvat mm. ilojen ja surujen, onnistumisten ja epäonnistumisten, osaamisen ja osaamattomuuden, jaksamisen ja jaksamattomuuden, tyytyväisyyden ja tyytymättömyyden vaihtelut.

Yksinkertainen on kaunista

Ihmisen hyvinvoinnin elementit ovat loppujen lopuksi yksinkertaisia. Eri tieteenaloilla käytetään samaakin ilmiötä tutkittaessa erilaisia termejä, joka osaltaan voi tuntua hämmentävältä tai monimutkaiselta. 

Kohtuullisuus

Meistä kenenkään ei tarvitse yltää yli-inhimillisiin suorituksiin. Riittää kun elää ihmisen kokoista elämää ja tekee parhaansa niillä kyvyillä tai tiedoilla, joita juuri sillä hetkellä itsellä on.

Uteliaisuus

Elämä monesti yllättää, olkaamme sekä realisteja (teologi Martti Lindqvistin sanoin realisti on ihminen, joka uskoo ihmeen mahdollisuuteen) että uteliaita elämän suomia mahdollisuuksia kohtaan.

Toivo ja optimismi

Martti Lutherin sanoja lainaten: kaikki mitä maailmassa tehdään, tehdään toivon voimalla. Toivon näkökulmaa voi aina lisätä ja lähteä itsessään tietoisesti harjoituttamaan. Jos tätä on vaikea uskoa, suosittelen lukemaan logoterapian perustajan Viktor E. Franklin kuvauksia omista keskitysleirivangin kokemuksistaan.

Jatkuva kehittyminen

Koska ihminen on valmis? Jokainen määrittää sen oman ihmiskäsityksensä kautta. Ihminen on aina ainutkertainen juuri sellaisena kuin hän on juuri sillä hetkellä. Hän kehittyy tai jää kehittymättä tietoisesti tai tiedostamatta. 

Ostoskori